Ajánld ismerőseidnek!
Nagyon finom, köretként és magára is tálalható.
Hozzávalók:
500 gramm burgonya
1 tojás
2 evőkanál keményítő
100 gramm sajt
3 evőkanál olaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
fokhagyma
só
bors
Elkészítése:
A bugonyát hámozzuk meg és főzzük meg. Törjük össze püré állagúra és hagyjuk lehűlni.
Törjük bele a tojást a krumpliba, adjuk hozzá a keményítőt és kavarjuk jól össze.
Reszeljük bele a sajtot is, majd jól keverjük össze.
A kezünket olajozzuk be, majd formáljunk szeleteket a burgonyás keverékből.
Egy tálba öntsünk zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk ízlés szerint, majd keverjük össze.
A burgonya szeleteket forgassuk bele.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük bele a szeleteket.
180 fokon 20-25 percig süssük.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!