Ma egy eredeti portugál recept alapján készült sült burgonyát szeretnénk bemutatni nektek.Ez az étel nagyon ízletes, húsok mellé kiváló köret, de önmagában is fogyasztható mert laktató és finom.
Hozzávalók:
8 db burgonya,
30 g vaj,
2 kiskanál rozmaring,
4 gerezd fokhagyma,
40 ml olívaolaj,
durva szemű só, ízlés szerint.
Hozzávalók:
8 db burgonya,
30 g vaj,
2 kiskanál rozmaring,
4 gerezd fokhagyma,
40 ml olívaolaj,
durva szemű só, ízlés szerint.
Elkészítés:
Mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amikor megfőtt, hagyjuk hűlni, majd nyomkodjuk meg a burgonyákat egyenként egy kanállal úgy, hogy megrepedjenek, de ne törjenek teljesen össze.
Az olívaolajat öntsük egy tepsibe, vagy hőálló tálba, majd szórjuk bele egyenletesen az apróra vágott fokhagymát, rakjuk rá a burgonyákat a repedt oldalukkal felfelé, szórjuk meg sóval és rozmaringgal. A vajat vágjuk kisebb kockára és minden darab burgonyára tegyünk egy kis kocka vajat, ezután meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal is.
Előmelegített sütőben süssük a burgonyát 180-200 fokon, ameddig szép piros színt kap majd, ha elkészült melegen tálaljuk. Az elkészült burgonyát megszórhatjuk apróra vágott újhagymával és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!