Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók: 50 dkg liszt,
1 teáskanál porcukor,
1 teáskanál só,
1 dl étolaj,
2,5 dkg élesztő,
1 tojás,
2 dl langyos tej
Töltelék:
10 dkg puhavaj,
10 dkg reszelt sajt,
ízlés szerint só
Tetejére:
Felvert tojás szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze. Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni. A vajat habosítsuk ki és keverjük ki és bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk. A tésztákat egyesével kinyújtjuk kb 10* 20 cm-es téglalappá és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizzavágóval. A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, kiflire formázzuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük őket. Minden egyes tésztával így járunk el. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos kifliket rácsra téve hűlni hagyjuk.