Almás mascarponés csábítás sütés nélkül! Csábító édesség, vendégvárónak is remek!






Lágy finomság és nagyon gyorsan elkészíthető, ezért is rajongunk érte!

Hozzávalók:
az alsó réteghez:

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor

A felső réteg:
40 dkg reszelt alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi fahéj
10 dkg vaníliás keksz

A tetejére:
1 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor

1 evőkanál fahéj



Elkészítése
A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az egészet. A reszelt almát a cukorral együtt egy kis edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig kavargatjuk amíg karamelizálódik. A kekszet összetörjük és hozzákeverjük a fahéjjal együtt. Kihűtjük és ráhalmozzuk a habos rétegre. Majd a maradék tejszínhabot is felverjük és eloszlatjuk a tetején. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, megszórjuk vele a tetejét és lehűtjük, majd tálaljuk.

Forrás itt található: