ALMÁS TÁSKA



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók
Tészta
150 g túró 
75 g cukor 
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás
egy csipet só
6 ek olaj 
250 g liszt 
1 cs sütőpor 

Töltelék
3 db alma, szeletekre vágva
100 g cukor
1 tk fahéj 

Tetejére
1 tojás sárgája
1 ek tej
1 ek mák









Elkészítése

A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral előzetesen összekevert lisztet.
Gyúrjuk össze, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk 20 percig pihenni.

Osszuk ketté, külön-külön nyújtsuk ki 24 cm átmérőjű kör alakra (kb. 5 mm vastag). Vágjuk fel őket 8-8 részre. 

A cikkek szélére tegyük rá az almaszeleteket, szórjuk meg fahéjas cukorral és ejtsünk rajtuk 3 bemetszést, de ne érjük el a tészta végét (lásd kép!).
Fogjuk meg a háromszögek csúcsát és hajtsuk rá a tésztát a töltelékre (a vége befordul alá).
Tegyük őket zsírpapírral bélelt tepsire, kenjük meg 1 tojássárgája és 1 ek tej keverékével, szórjuk meg mákkal.
Süssük 180° C hőmérsékletű előmelegített sütőben 25 percig, aranybarnára.