Banánkrémes piskótacsoda
Hozzávalók:
8 tojás
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
5 dkg margarin
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 narancs
Piskóta tekercshez:
6 tojás
6 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 ek liszt
1/2 csomag sütőpor
1 kis üveg sűrű baracklekvár
Krémhez:
6 dl tej
15 dkg cukor
2 csomag banán ízű pudingpor
2 dl Hulala tejszín
Tetejére:
porcukor
A piskóta tekercshez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját egyenként hozzádolgozzuk. Beleszórjuk apránként a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Ezután konyharuhával feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A kakaós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá felverjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a kakaóporral, a puha margarinnal és a lereszelt narancshéjjal, valamint a narancs levével. Beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és apránként a habot. A masszát kettéosztjuk és külön-külön sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük. A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel, a többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, a kihűlt pudingba forgatjuk. A piskóta tekercsről levesszük a konyharuhát és a papírt, megtöltjük a sűrű lekvárral, majd 1 centis szeletekre vágjuk. Az egyik kakaós lapot megkenjük a banános krém felével, erre fektetjük a piskóta tekercs szeleteket, újra krém következik, végül befedjük a másik lappal. Felhasználásig hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral és tetszőlegesen szeleteljük.
8 tojás
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
5 dkg margarin
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 narancs
Piskóta tekercshez:
6 tojás
6 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 ek liszt
1/2 csomag sütőpor
1 kis üveg sűrű baracklekvár
Krémhez:
6 dl tej
15 dkg cukor
2 csomag banán ízű pudingpor
2 dl Hulala tejszín
Tetejére:
porcukor
A piskóta tekercshez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját egyenként hozzádolgozzuk. Beleszórjuk apránként a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Ezután konyharuhával feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A kakaós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá felverjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a kakaóporral, a puha margarinnal és a lereszelt narancshéjjal, valamint a narancs levével. Beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és apránként a habot. A masszát kettéosztjuk és külön-külön sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük. A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel, a többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, a kihűlt pudingba forgatjuk. A piskóta tekercsről levesszük a konyharuhát és a papírt, megtöltjük a sűrű lekvárral, majd 1 centis szeletekre vágjuk. Az egyik kakaós lapot megkenjük a banános krém felével, erre fektetjük a piskóta tekercs szeleteket, újra krém következik, végül befedjük a másik lappal. Felhasználásig hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral és tetszőlegesen szeleteljük.
Forrás: https://www.facebook.com/