Diós krémes szelet


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:

6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál apróra vágott dió
5 dkg vaj, olvasztott
egy kis sütőpor

krém
6 tojássárgája
1 / 2 l tej
15 g cukrot
1 vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
1 / 2 l tejszín
1 csomag zselatin
babapiskóta
3 dl tej +csokoládé vagy főtt Nescafe , 
1 evőkanál cukor









Elkészítése
a tészta hozzávalóiból szokásos módom piskótát sütök , egy 20 x 30 cm - tepsibe .kihütöm . 
a krémhez fél liter tejet, tojássárgát, lisztet összekeverem és gőz felett sürüre fözöm . 
hozzáadom a tejszint, és a 4 ek. vizben oldott zselatint is , jól összedolgozom az egészet . 

a tejben feloldom a csokit vagy nescafét, 

összeállitása 
a kihült tésztára simitom a krém felét, 
a babapiskótákat a kávés tejben kicsit megforgatom és a krémre rendezem , 
a maradék krémet rákenem a piskótás rétegre, majd berakom a hütőbe 1 - 2 órára . utána felvágom , megszórom kakaóporral a tetejét