Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
1 citrom
Diókrémhez:
3 tojássárgája
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
10 dkg darált dió
Citromos mázhoz:
18 dkg porcukor
2 ek citromlé
Felverjük a tojásfehérjét, majd óvatosan belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom lereszelt héját, végül a citrom levét. Egy tepsit margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk, és a tésztát aranysárgára sütjük. A töltelékhez a 3 tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A margarint habosra keverjük, belevegyítjük a darált diót, majd összedolgozzuk a kihűlt masszával. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a diókrémmel, és a tetejét bevonjuk az 1 ek forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, majd éles késsel felszeleteljük.
5 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
1 citrom
Diókrémhez:
3 tojássárgája
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
10 dkg darált dió
Citromos mázhoz:
18 dkg porcukor
2 ek citromlé
Felverjük a tojásfehérjét, majd óvatosan belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom lereszelt héját, végül a citrom levét. Egy tepsit margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk, és a tésztát aranysárgára sütjük. A töltelékhez a 3 tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A margarint habosra keverjük, belevegyítjük a darált diót, majd összedolgozzuk a kihűlt masszával. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a diókrémmel, és a tetejét bevonjuk az 1 ek forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, majd éles késsel felszeleteljük.