Kinder pingvin szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 ek kakaópor
2 ek olvasztott vaj
12 dkg cukor

Krémhez:
1 tubus sűrített tej
2 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
1 ek zselatin

Tetejére:
1 tábla tortabevonó
kevés kókuszreszelék






Előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, kakaóporral és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert fehérjét. Az így kapott masszát tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, hosszában kettévágjuk. A krémhez a zselatint 6 ek vízben megmelegítjük. A sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, amíg kissé karamellizálódik, langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint. Felverjük a tejszínt, majd óvatosan belecsorgatjuk a karamellizált sűrített tejet, végül a kókuszreszeléket. A kakaós piskótát megtöltjük a krémmel, a tetejét olvasztott tortabevonóval lekenjük, és kevés kókusszal megszórva díszítjük. Hűtőbe tesszük dermedni, fogyasztás előtt felszeleteljük, azonnal kínáljuk.