Francia krémes


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók

A tésztához

25 dkg liszt
15 dkg Rama
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 ek. ecet (10 %-os)
csipet só
A krémhez

4 csg vaníliás pudingpor
2 vaníliás cukor
20 dkg cukor
9 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
1,2 l víz
4 dl Meggle cukrászhab
A bevonathoz:
10 dkg porcukor,
2 és fél evőkanál tej
1 mokkáskanál kakaópor
3 dkg vaj






Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Két cipót formázunk belőle, kinyújtjuk és tepsi hátán 180 fokon 10-13 perc alatt megsütjük.
Sütőpapírt tettem a tepsi tetejére ,így könnyen lelehet csúsztatni róla.
A szebbik lapot válasszuk a tetejének és az alsó felére kenjük a mázat,ami egyenes.
A máz készítés:
A kakaóport tejet cukrot összeforraljuk,amikor sűrűsödik hozzá keverjük a vajat.
Azonnal bevonjuk a tetejét és a vágás felületet bejelölve elvágjuk a tetejére való négyzeteket.
Krém: 
A vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát.
A tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük.
Majd tűzről levéve beleforgatjuk a tojások keményre vert habját kisebb adagokban.
Visszatesszük a tűzhelyre és tovább forraljuk az egészet,kézi habverővel kissé kevergetni 3-4 percig.
A tepsi aljára tesszük az egyik lapot és ráöntjük egyenletesen a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt krémre tesszük.
Rátesszük a mázas tetőket.
Jól behűtjük.



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje