Egyszerűen elkészíthető, fantasztikus pite! Ha unod a gyümölcsös pitéket, ideje kipróbálnod a csokis változatot, ez nagyon fincsi!
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
2 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl habtejszín
3 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 evőkanál porcukor
Tetejére:
2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel eldolgozzuk. Majd kinyújtjuk és sütőformába tesszük, a széle valamelyest ki kell lógjon, hogy piteformájúra süljön. 180 fokos sütőben 12 percen át sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet és a tejszínt összekeverjük és felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és hozzáadjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a csokoládés krémhez. Csak meleg legye, ne főjön amikor belekeverjük! Krémesre főzzük, de folyamatosan kavargatjuk közben. Majd hozzáadjuk a vajat is és langyosra hűtjük. A krémet ráöntjük a pitére és 180 fokon újabb 10 percig sütjük. A habtejszínt felverjük és tálaláskor ezzel díszítjük.
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
2 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl habtejszín
3 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 evőkanál porcukor
Tetejére:
2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel eldolgozzuk. Majd kinyújtjuk és sütőformába tesszük, a széle valamelyest ki kell lógjon, hogy piteformájúra süljön. 180 fokos sütőben 12 percen át sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet és a tejszínt összekeverjük és felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és hozzáadjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a csokoládés krémhez. Csak meleg legye, ne főjön amikor belekeverjük! Krémesre főzzük, de folyamatosan kavargatjuk közben. Majd hozzáadjuk a vajat is és langyosra hűtjük. A krémet ráöntjük a pitére és 180 fokon újabb 10 percig sütjük. A habtejszínt felverjük és tálaláskor ezzel díszítjük.
Forrás itt található: