Hozzávalók a tésztához:
50 dkg étcsokoládé
13 dkg sótlan vaj
6 tojás
9 dkg porcukor
1,5 dl tejszín
2 evőkanál rumaroma
1 teáskanál vaníliakivonat
A krémhez:
40 dkg étcsokoládé
17 dkg sótlan vaj
6 dl tejszín
90 g glükóz
50 dkg étcsokoládé
13 dkg sótlan vaj
6 tojás
9 dkg porcukor
1,5 dl tejszín
2 evőkanál rumaroma
1 teáskanál vaníliakivonat
A krémhez:
40 dkg étcsokoládé
17 dkg sótlan vaj
6 dl tejszín
90 g glükóz
Elkészítése:
A csokoládét és a vajat egy tálba tesszük és megolvasszuk. A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt, a rum és a vaníliaaromát és a kihűtött csokoládét. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd belekeverjük a csokoládés masszába és egy kiolajozott sütőformába öntjük, 180 fokon 25-28 percig sütjük. Közben a krémet is elkészítjük. A csokoládét és a vajat egy tálba tesszük és felolvasszuk. A tejszínt és a glükózt egy másik edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládést és addig főzzük amíg besűrűsödik. A kihűtött-tésztára halmozzuk a krémet, lehűtjük és kínálhatjuk is.