Az utolérhetetlen kakaós Marlenka titkos receptje!



Ajánld ismerőseidnek! 



Hozzávalók

55 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál méz
10 dkg vaj
2 tojás
22 dkg cukor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál ecet

A krémhez:

68  dkg cukrozott sűrített tej
25 dkg vaj





Elkészítése

A sűrített tejet egy dobozba, vagy üvegbe öntjük, amit le tudunk fedni. Nagyobb edénybe vizet teszünk, beleállítjuk a sűrített tejes dobozt és 3 órán át lassú tűzön főzzük. A sűrített tej kissé megbarnul, ekkor készül el.


Közben megcsináljuk a tésztát. A cukrot, a vajat, a mézet és a szódabikarbónát összekeverjük, lassú tűzön felmelegítjük. Mikor szirupossá válik, langyosra hűtjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük, a langyos masszához keverjük a tojással és az ecettel együtt. A tésztát meggyúrjuk, öt gombócot formálunk belőle.
Vajjal megkent tepsi hátán kinyújtjuk a lapokat, közép meleg sütőben megsütjük őket.
A sűrített tejből készült karamellkrémet kikeverjük a vajjal.
A lapok széleit levágjuk, megkenjük a lapokat a krémmel. A tészta tetejét is bevonjuk a krémmel. A lapokból levagdosott részeket pici darabokra csipkedjük és a tészta tetejére szórjuk.
Legalább egy napra hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.


Forrás:  http://ketkes.com