Citromos krémes sütemény





Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
24×39 cm-es tepsihez:
6 db tojás
30 dkg cukor
1 vaníliás cukor
40 dkg liszt
3 dl tej
1,8 dl étolaj
3 ek. kakaópor
1 egész sütőpor és 1 teáskanállal

A krémhez:
4 dl tej
3 ek finomliszt
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
20 dkg vaj

A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé + 1 ek. étolaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 mk. étolaj



Elkészítése

A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük,apránként hozzá adjuk az étolajat ,majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is. 
A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta ¾ részét bele öntjük.
A tepsit egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza.
A maradék anyaghoz hozzá keverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük.
Fogunk egy villát a kezünkbe és nyolcasokat írunk le a tésztába.
Tehát a kakaós masszát bele „fésüljük” a sárga masszába.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amikor szilárd a teteje egy fóliát teszünk rá,hogy meg ne égjen a sütemény teteje.
Mindenkinek más a sütője,javaslom,hogy TŰPRÓBÁIG süsse!

A krém készítése:
A tejet a cukorral,liszttel elkeverjük és felfőzzük.
Amikor kihűlt,hozzá keverjük a citrom levét és héját ,majd a vajjal habosra keverjük.
A megsült,kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.
Az étcsokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam.
Úgyszintén a fehér csokoládét is az étolajjal.
A krémre csurgattam először az étcsokoládét,majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban.
A kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogattam.
Hűtőbe tettem.
1 óra múlva jól lehűlt és forró vízbe mártott késsel felszeleteltem.