Eszterházy torta




Ajánld ismerőseidnek! 



Hozzávalók
6 x 2 db tojásfehérje
» 6 x 4,6 dkg cukor
» 6 x 4,6 dkg dió
» 6 x 1dkg liszt
» 4 dkg vaníliás pudingpor
» 3 db tojás
» 3 dl tej
» 15 dkg cukor
» 30 dkg margarin
» 4 cl rum
» fehércsoki
» étcsokoládé


Elkészítése
Piskótalap elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is.
A diót a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük.




Töltelék elkészítése:
A pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a tojásos masszát beleöntjük, és folyamatos keverés mellett 1-2 perc alatt krém- sűrűségűre főzzük.
Megvárjuk, míg kihűl, és utána apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a 4 cl rumot.
A töltelékből úgy gazdálkodjunk, hogy abból valamennyi a külsejére is maradjon.

Díszítés:
A tetejét olvasztott fehércsokival leöntjük, és abba olvasztott étcsokival függőlegesen, párhuzamosan csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen is húzunk ebbe vonalakat!

A torta oldalát finom darált dióval megszórjuk.


Forrás:  https://www.facebook.com