Grízgaluskaleves sok zöldséggel és csirkehússal, isteni finom!
Hozzávalók
1 csirkemell
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vörös
hagyma
2 tojás
5-6 evőkanál gríz
friss petrezselyemzöld
fél teáskanál ételízesítő
só, bors
olaj
Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük és 1-2 percig pirítjuk, ezután felöntjük vízzel. A zöldségeket felszeleteljük és mikor a hús félpuha hozzáadjuk. A tojásokat egy tálba tesszük, felverjük őket és megsózzuk.
A grízt lassanként adjuk hozzá és addig kavarjuk, amíg csomómentes lesz a massza. Ha túl lágy a galuska, még egy kevés grízt adunk hozzá. A forrásban lévő levesbe egy kanállal beletesszük a galuskákat és megfőzzük. A petrezselymet felaprítjuk és a levesbe szórjuk, melegen tálaljuk
1 csirkemell
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vörös
hagyma
2 tojás
5-6 evőkanál gríz
friss petrezselyemzöld
fél teáskanál ételízesítő
só, bors
olaj
Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük és 1-2 percig pirítjuk, ezután felöntjük vízzel. A zöldségeket felszeleteljük és mikor a hús félpuha hozzáadjuk. A tojásokat egy tálba tesszük, felverjük őket és megsózzuk.
A grízt lassanként adjuk hozzá és addig kavarjuk, amíg csomómentes lesz a massza. Ha túl lágy a galuska, még egy kevés grízt adunk hozzá. A forrásban lévő levesbe egy kanállal beletesszük a galuskákat és megfőzzük. A petrezselymet felaprítjuk és a levesbe szórjuk, melegen tálaljuk
Forrás: http://ketkes.com