Kakaós-krémes szelet
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
2 dkg keserű kakaópor
pici tej (1-2 evőkanál)
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál víz
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
3 púpos evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
20 dkg porcukor
2,5 evőkanál keserű kakaópor
6 ek tej
10 dkg margarin
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy ne legyen túl kemény. Kettévesszük, és nagy tepsiben, sütőpapíron, 175 fokon 10 perc alatt megsütjük mind a kettőt. Amikor kihűlt, kemény lesz, de majd a krémtől megpuhul.
A piskóta hozzávalóiból a hagyományos módon piskótát készítünk, először a tojásfehérjét verjük fel, majd a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel, azután mehet bele a sütőporos liszt, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben, 180 fokon 13 perc alatt megsütjük. Az összes tésztát mindig ugyanakkorra tesiben süssük.
A krémhez 4 dl tejet felrakunk forrni, a másik 1 dl-vel kikeverjük a lisztet, majd a forrásban lévő tejhez keverjük. Időnként kevergetve kihűtjük. A margarint habosra keverjük először magában, majd a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk.
Legalulra kakaós lap kerül, ezt megkenjük a krém felével, erre jön a piskóta, majd a maradék krém, a tetejére megint kakaós lap. A mázhoz a cukrot a kakaóval és a tejjel felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverünk 10 dkg margarint. A sütemény tetejét bevonjuk vele.
A tésztához:
30 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
2 dkg keserű kakaópor
pici tej (1-2 evőkanál)
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál víz
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
3 púpos evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
20 dkg porcukor
2,5 evőkanál keserű kakaópor
6 ek tej
10 dkg margarin
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy ne legyen túl kemény. Kettévesszük, és nagy tepsiben, sütőpapíron, 175 fokon 10 perc alatt megsütjük mind a kettőt. Amikor kihűlt, kemény lesz, de majd a krémtől megpuhul.
A piskóta hozzávalóiból a hagyományos módon piskótát készítünk, először a tojásfehérjét verjük fel, majd a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel, azután mehet bele a sütőporos liszt, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben, 180 fokon 13 perc alatt megsütjük. Az összes tésztát mindig ugyanakkorra tesiben süssük.
A krémhez 4 dl tejet felrakunk forrni, a másik 1 dl-vel kikeverjük a lisztet, majd a forrásban lévő tejhez keverjük. Időnként kevergetve kihűtjük. A margarint habosra keverjük először magában, majd a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk.
Legalulra kakaós lap kerül, ezt megkenjük a krém felével, erre jön a piskóta, majd a maradék krém, a tetejére megint kakaós lap. A mázhoz a cukrot a kakaóval és a tejjel felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverünk 10 dkg margarint. A sütemény tetejét bevonjuk vele.