Karnevál szelet


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók
Tésztához:
5 db tojás
15 dkg porcukor
2 ek. finomliszt
1 csg csokis pudingpor 40 gr
1 kk. sütőpor
5 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor

Édes kettes
 RACLETTE grill
Vágódeszka 2 féle
 30 X 19 CM
Mikrószálas
 edényszárító alátét 


 
Elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt.
A pudingport ,a lisztet,kakaóport ,sütőport elkeverjük és a cukros tojásba forgatjuk.
180 fokra melegített sütőben megsütjük./24×39 cm –es tepsi/

Krém:
2 dl tej
5 tojássárgája
1 vaníliás cukor
3 ek. finomliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Máz:
5 tojás fehérje
25 dkg cukor
1-2 csepp citromlé
1 csipet só

Tetejére:
5 dkg tortadara


Krém készítés:
A tejet,tojás sárgákat,vaníliás cukrot,lisztet sűrűre főzzük,kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat.
Összekeverjük és a tészta tetejére kenjük.
Az 5 tojás fehérjét a porcukorral,citromlével,sóval, gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
A hab tetejére tortadarát szórunk.