Mária szelet Edit módra
Hozzávalók a tésztához:
8 db tojás
8 ek víz
10 ek porcukor
25 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
2 ek kakaópor
A karamell öntethez:
20 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
2 dl habtejszín
A krémhez:
3 csg vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
25 dkg vaj
A tetejére:
3 dl habtejszín
10 dkg csokoládéforgács
A tészta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzá adott vízzel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén hozzá keverjük egy fakanállal.
Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk,a tészta ¾ részét bele öntjük,elsimítjuk.
Az ¼ részhez hozzá keverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
a karamell öntet készítés:
A cukrot egy lábasban karamellizáljuk,habtejszínnel felöntjük.
Addig keverjük míg elolvad benne a karamell,majd hozzá keverjük a vajat is.
Jó kihűtjük ,miközben jól besűrűsödik.
A kihűlt piskótára kenjük.
A krém készítés:
A pudingporokat a cukorral,a tejjel simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal összekeverjük.
A krémet rákenjük egyenletesen,majd a krémre a keményre vert habtejszínt.
Csokiforgáccsal megszórjuk
8 db tojás
8 ek víz
10 ek porcukor
25 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
2 ek kakaópor
A karamell öntethez:
20 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
2 dl habtejszín
A krémhez:
3 csg vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
25 dkg vaj
A tetejére:
3 dl habtejszín
10 dkg csokoládéforgács
A tészta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzá adott vízzel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén hozzá keverjük egy fakanállal.
Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk,a tészta ¾ részét bele öntjük,elsimítjuk.
Az ¼ részhez hozzá keverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
a karamell öntet készítés:
A cukrot egy lábasban karamellizáljuk,habtejszínnel felöntjük.
Addig keverjük míg elolvad benne a karamell,majd hozzá keverjük a vajat is.
Jó kihűtjük ,miközben jól besűrűsödik.
A kihűlt piskótára kenjük.
A krém készítés:
A pudingporokat a cukorral,a tejjel simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal összekeverjük.
A krémet rákenjük egyenletesen,majd a krémre a keményre vert habtejszínt.
Csokiforgáccsal megszórjuk
Forrás: https://www.facebook.com