Rumos-csokis szelet



Ajánld ismerőseidnek! 



Hozzávalók:
Piskótához 
(25x40 tepsi): 
10 tojás,
10 ek cukor, 
8ek liszt, 
2 ek kakaópor,
10 ek olaj,
 fél cs. sütőpor,
1 vaníliás cukor.

Krém: 
2 csomag étcsokis pudingpor,
6 dl tej,
25 dkg Ráma,
25 dkg porcukor,
rum vagy rumaroma ízlés szerint.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot és hozzáadjuk az 1 cs vaníliás cukrot. Belerakjuk a tojás sárgáját és az olajat. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, fakanállal elkeverjük. Egy 25x40 tepsi aljába sütőpapírt vágunk és megsütjük 180 fokon, kb 15-20 perc alatt. Tűpróba!






Elkészítése

A pudingport megfőzzük a tejjel cukor nélkül. A Rámát kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal simára keverjük. Rummal vagy rumaromával ízlés szerint ízesítjük.
A tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a rumos-csokis krémmel és hűtőbe tesszük,hogy jól összeérjenek az ízek.
Tetejére: 2 csomag Pennys/Lidl-ös étcsoki,2 ek olaj.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és 2 ek olajjal simára keverjük. Ráöntjük a kakaós lap tetejére és mikor még nem dermed meg teljesen, szépen felszeleteljük. Tetejére pár kocka tejcsokit felmelegítettem mikróban olaj hozzáadása nélkül, zacskóba töltöttem és azzal díszítettem