Nutellás krémes-diós álom szelet – Fejedelmien néz ki, és nagyon finom!



Ajánld ismerőseidnek! 



Hozzávalók
30 dkg vágott dió
40 dkg Nutella

A habhoz:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
4 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál darált dió
1 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor

A krémhez:
8 dl tej
6 tojássárgája
3 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
30 dkg cukor
40 dkg vaj
másfél evőkanál Nutella

6 dkg darált dió





Elkészítése
A vágott diót 25 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, a cukrot, a zsemlemorzsát és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, elsimítjuk a dión és közép meleg sütőben nagyjából 15 percen át sütjük. Mikor megsült, tálcára borítjuk a tésztát, így a diós része lesz felül, a Nutellát rákenjük. A pudingport és a lisztet összekeverjük, felöntjük a tejjel és besűrűsödésig főzzük. Mikor levesszük a tűzről, a tojássárgákat egyenként belekeverjük, közben habverővel folyamatosan kavargatjuk, majd a cukrot is hozzákeverjük. Fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a kihűtött pudingkrémet, jól összekeverjük. A krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba keverjük a másfél evőkanál Nutellát és a 6 dkg darált diót. A krémet a Nutellás rétegre simítjuk, erre kerül a pudingkrém másik fele. Csokoládéreszelékkel megszórjuk és már szeletelhetjük is.


Forrás:  http://ketkes.com