RÉSZEGES IZIDOR – CSOKIS DIÓS KRÉMES ÁLOM!



Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók
Tészta:

15 dkg vaj,
1 sütőpor,
5 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
5 tojás,
20 dkg baracklekvár

Krém:

1 csokis pudingpor,
2 ek. kakaópor,
15 dkg cukor,
3 dl tej,
0,5 dl rum,
20 dkg margarin,
10 dkg mazsola

Diós réteg:

20 dkg darált dió,
10 dkg porcukor,
2-3 ek. tej,
0,5 dl rum.

Csokimáz:

2 dkg cukor,
3 dkg kakaópor,
4 ek. víz,
3 dkg vaj.





Elkészítés
A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük és a tojásos krémhez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben kb. 200 C-on 25-30 percig tűpróbáig sütjük.
Ha a tészta kihűlt, megkenjük a lekvárral és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
A diós réteghez valókat összekeverjük és a lekváros tésztára kenjük.
A pudingot a tejjel, kakaóval, cukorral sűrűre főzzük és amíg még langyos, a kihabosított vajba keverjük kanalanként, a rummal és a mazsolával együtt. A diós rétegre kenjük.
Hűtőben hagyjuk kicsit dermedni, majd a csokimázzal bevonjuk: a cukrot , kakaót és a vizet összefőzzük és mikor már kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és beleolvasztjuk a vajat. A süti tetejét bevonjuk vele. 


Forrás:  http://bidista.com