ALMÁS CSOKOLÁDÉS SZELET – NEM EGY HÉTKÖZNAPI FINOMSÁG!



Ajánld ismerőseidnek!


Hozzávalók:
6 tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
fél tasak sütőpor

Az almás töltelékhez:
4 nagy alma
10 dkg vaj
10 dkg cukor
fahéj

A tetejére:

20 dkg fehér csokoládé
kókuszreszelék


Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a habot is beletesszük. Papírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a tölteléket: a meghámozott almákat lereszeljük, a vajjal és a cukorral együtt egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a leve nagyját elfőtte,levesszük a tűzről és fahéjjal ízesítjük. A kihűtött piskótát hosszában háromba vágjuk. Egy lapot megkenünk az alma felével, majd beborítjuk egy másik lappal. Erre halmozzuk a megmaradt almát és befedjük a harmadik lappal. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.