Csokoládés tekercs marcipánnal (Mutatós, finom süti!)
Hozzávalók.
5 tojás
5 ek kristálycukor
3 ek fehérliszt
2 ek rétesliszt
1 ek kakaópor
Habhoz:
10 dkg étcsokoládé
3 dl Hulala tejszín
1 ek kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
15 dkg natúr marcipánmassza
10 dkg tortabevonó
1 ek olaj
3 ek tortadara
A tojásokat kettéválasztjuk. a tojásfehérjékből kemény habot verünk, aztán cukrot apránként hozzáadjuk. Egyesével beleforgatjuk a tojássárgájákat, majd 2 ek vizet, végül a kakaóport. További 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután fakanállal apránként beleforgatjuk a lisztet. A masszát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Egy kicsit benedvesített konyharuhára borítjuk és a konyharuhával együtt szorosan föltekerjük. Így hagyjuk kihűlni. Ezalatt a krémhez a csokoládét lereszeljük, a tejszínt kemény habbá felverjük. Vaníliás cukorral édesítjük, a kakaóport és a reszelt csokoládét beledolgozzuk. A piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a csokoládés hab kétharmadát. Újra szorosan feltekerjük. A tetejét vékonyan bekenjük a megmaradt habbal. A marcipán masszát porcukrozott munkalapon porcukrozott nyújtófával téglalappá nyújtjuk a piskóta hosszúságára. Ráillesztjük a tekercsre és jól rányomkodjuk. A tortabevonót 1 ek olajjal elkeverve alacsony fokozaton megolvasztjuk, bevonjuk vele a marcipánnal borított tekercset. Megszórjuk tortadarával és hideg helyre tesszük. Két centis szeletekre vágva kistányérra helyezve kínáljuk.
5 tojás
5 ek kristálycukor
3 ek fehérliszt
2 ek rétesliszt
1 ek kakaópor
Habhoz:
10 dkg étcsokoládé
3 dl Hulala tejszín
1 ek kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
15 dkg natúr marcipánmassza
10 dkg tortabevonó
1 ek olaj
3 ek tortadara
A tojásokat kettéválasztjuk. a tojásfehérjékből kemény habot verünk, aztán cukrot apránként hozzáadjuk. Egyesével beleforgatjuk a tojássárgájákat, majd 2 ek vizet, végül a kakaóport. További 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután fakanállal apránként beleforgatjuk a lisztet. A masszát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Egy kicsit benedvesített konyharuhára borítjuk és a konyharuhával együtt szorosan föltekerjük. Így hagyjuk kihűlni. Ezalatt a krémhez a csokoládét lereszeljük, a tejszínt kemény habbá felverjük. Vaníliás cukorral édesítjük, a kakaóport és a reszelt csokoládét beledolgozzuk. A piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a csokoládés hab kétharmadát. Újra szorosan feltekerjük. A tetejét vékonyan bekenjük a megmaradt habbal. A marcipán masszát porcukrozott munkalapon porcukrozott nyújtófával téglalappá nyújtjuk a piskóta hosszúságára. Ráillesztjük a tekercsre és jól rányomkodjuk. A tortabevonót 1 ek olajjal elkeverve alacsony fokozaton megolvasztjuk, bevonjuk vele a marcipánnal borított tekercset. Megszórjuk tortadarával és hideg helyre tesszük. Két centis szeletekre vágva kistányérra helyezve kínáljuk.
Forrás: https://www.facebook.com