Mézes zserbó másként



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
45 dkg liszt
10 dkg margarin
4 ek méz
10 dkg kristálycukor
1 tojás
1 dl tej
1 tk szódabikarbóna

Töltelékhez:
5 dl tej
5 ek búzadara
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg mascarpone
1 kis üveg fahéjas szilvalekvár

Tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek olaj





A hozzávalókat mély tálba tesszük, jól összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Lisztezett munkalapon egyenként közepes tepsi méretűre kinyújtjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon, külön-külön megsütjük. A krémhez a tejet felforraljuk, a búzadarával folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, kihűtjük. A cukrokat elvegyítjük a mascarponéval, majd a tejbegrízhez adjuk. Az egyik lapot megkenjük a grízes krémmel. Ráhelyezzük a második lapot. Megkenjük lekvárral, erre kerül a harmadik lap. Ismét krém következik, majd befedjük a negyedik tésztával. A tetejére a csokoládét kis darabokra törjük, az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk. A süteményre simítjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt meleg vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.