Csokoládészelet pudingos vaníliakrémmel, sütés nélkül.
Elképesztően csokis és ínycsiklandó finomság, hűsítőbb mint a jégkrém, csodás édesség!
Hozzávalók a laphoz:
6 dkg vaj
6 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 kanál cukor
8 dl tej
1 vaníliarúd belseje
A csokoládés réteghez:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál mogyoróvaj
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)
10 dkg kakaós keksz
4 evőkanál tejszínhab
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál mogyoróvaj
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)
10 dkg kakaós keksz
4 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál csokoládékrém
fél evőkanál vaj
1 evőkanál tejszínhab
Elkészítése:
A lap hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk. A pudingot és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és megfőzzük. Mikor elkészül belekeverjük a vaníliarúd belsejét is. A felét rákanalazzuk a lapra és hűtőbe tesszük. Elkészítjük a csokoládés réteget. Az étcsokoládét felolvasszuk és hozzákeverjük a mogyoróvajat és a csokoládékrémet is, majd az apróra tördelt kekszet is belekeverjük és a tejszínhabbal lazítjuk. Óvatosan elsimítjuk a pudingon, hogyne keveredjen össze vele. A maradék pudingot is ráhalmozzuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a bevonat. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és belekeverjük a vajat, hozzáadjuk a csokoládékrémet és a habtejszínt. Kihűtjük és a puding tetejére kanalazzuk, majd lehűtjük.
Forrás: http://ketkes.com