Meggyes kókuszos varázs – mennyei ízű krémes kényeztetés…
Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojás
3 dl tej
2 dl olaj
22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
15 dkg fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín
15 dkg meggy (befőtt)
1 tasak zselatin
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.
a tésztához:
6 tojás
3 dl tej
2 dl olaj
22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
15 dkg fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín
15 dkg meggy (befőtt)
1 tasak zselatin
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.