Habos meggyes szelet – csábító krém, amibe beleszeretsz! Elképesztő finomság!



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj

3 dkg csokoládéreszelék



Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük, belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta langyosra hűl kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a tetejére kenjük, rászórjuk a csokoládéreszeléket. Lehűtjük és tálalhatjuk is

Forrás:  http://ketkes.com