Fehércsokis karamellizált diós szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Tészta:
5 tojásfehérje
100 g cukor
200 g őrölt dió

4 evőkanál liszt
1 sütőpor

200 g fehér csokoládé

Krém:
5 nagy tojás sárgája
150 g cukor
200 g vaj
200 g apróra vágott dió

Máz:
100 g étcsokoládé
50 ml folyékony tejszín

50 g vaj









Elkészítése:
A fehérjét, sót, cukrot összekeverem s felverem keményre .
hozzáadom a lisztet, darált diót, sütőport . 
25 x 35 -s tepsibe megsütöm . 
a még meleg tésztára ráreszelem a fehér csokit , kihütöm . 
a krémhez a cukrot karamellizálom kissé , óvatosan hozzákeverem a tojások sárgáját, s addig melegitem mig besürüsödik . 
a végén adom hozzá a diót , s ezt a krémet a tésztára simitom , 


hütőbe teszem s később szeletelem fel