Hatlapos


Ajánld ismerőseidnek!





Tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag szalalkáli

Krém:
1 l tej
35 dkg cukor
6 púpozott ek liszt
5 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
4 ek kakaópor (cukrozatlan)
2 db tojás






Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és hat cipót gyúrunk. Egyenként kinyújtjuk tepsi nagyságúra és zsírozott, lisztezett tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát.
Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet.
Krém készítése:
Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd kis adagonként hozzáadagoljuk a tejet. Jól összekeverjük.Folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk, és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint.
A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.)