Indiai csokisfánk vagy Indiáner


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók: 
12-14 db. sütemény
• 5 tojás 
• 10 dkg cukor 
• 12,5 dkg liszt, csipetnyi so

Szirup
• 250 ml viz
• 20 dkg cukor
• 2 db. rumaroma 

Csokimáz 
• 8 evőkanál porcukor 
• 4 evőkanál kakaó
• 5 evőkanál víz
• 5 dkg vaj
• 2 db. rumaroma 
Krém az 30 dkg tejszín 






Elkészítés: 
Habosra keverünk 5 tojássárgáját a cukorral 
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. 
Hozzá adjuk a tojássárgájához, belekeverjük a liszttel is.
Egészet óvatosan összekeverem.
Kivajazott és lisztezet formákba töltjük és sütjük..
5 percig erős tűznél, azután közepes lángon 10-15 szép aranysárgára sütjük. 
Hagyjuk kihűlni.
Szirup
• A vizet a cukorral 5 percig főzzük, hozzáadjuk 2 db. Rumaromát.

Csokimáz 
A vizet cukorral és kakaóval főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni, hozzá adjuk a vajat és a 2 db. rumaromát. 
Vigyázzunk, hogy a csokimáz ne keménykedjen meg.
A süteményt ketté vágjuk és jól meglocsoljuk sziruppal.
A tejszínhabot felverjük keményre.
Megtöltjuk tejszínhabbal, a tetejét csokimázba mártjuk.