Kókuszos kényeztetés rengeteg krémmel – egy falatnyi csábítás!


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók

8 tojás fehérje
20 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék

A csokis krémhez:

20 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál instant kávépor
2 evőkanál cukor
8 dkg vaj
1 dl habtejszín

A vaníliás krémhez:

8 tojás sárgája
7 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
3 dl habtejszín

A tetejére:


5 dkg csokoládéreszelék




.



Elkészítése

A tojások fehérjéből a cukorral habot verünk. Belekeverjük a kókuszreszeléket és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20 percen át sütjük. A csokit darabokra tördeljük és egy edénybe tesszük a többi hozzávalóval együtt, majd felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tejet felmelegítjük, a tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel elkavarjuk, a tejhez keverjük és lassú tűzön főzzük amíg besűrűsödik, majd félretesszük hűlni. A habot felverjük és a kihűtött vaníliás krémhez kavarjuk. A megsült kókuszos alapra kenjük a csokoládés krémet, majd ezen elkenjük a vaníliás krémet. A tetejére szórjuk a csokireszeléket és lehűtjük


Forrás:  http://ketkes.com