Meggyes-kókuszos keksztekercs


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
3 ek kakaópor
20 dkg porcukor
1 dl feketekávé
kevés tej ha szükséges

Töltelékhez:
30 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
1 üveg magozott meggy
Tetejére: 10 dkg kókuszreszelék





A töltelék alapanyagait a meggy kivételével jól kikeverjük, félretesszük. A hozzávalókat összegyúrjuk, a masszából három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. A kisebbeket folpackkal borított munkalapon egyesével kb. ugyanakkora téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük egy kis krémmel, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel és csak egyszerűen összecsavarjuk. A három vékony rudat félretesszük. A nagyobb tésztát is hasonló hosszúra is hasonló hosszú, nagyobb télalapra kinyújtjuk. Megkenjük a krémmel. Két kis meggyes rudat ráhelyezünk úgy, hogy közéjük is krémet kenünk, majd ide kerül a harmadik rúd. A rudak oldalára is kenünk a krémből, majd a folpack segítségével nagyon óvatosan feltekerjük az egészet. Megszórjuk kókuszreszelékkel, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt két centis szeletekre vágva kínáljuk.