Meggyes-rumos szelet Eta módra


Ajánld ismerőseidnek!





A kakaós lapokhoz:
2 × 4 tojás
2 × 8 dkg porcukor
2 × 6 dkg finomliszt
2 × 2 dkg kakaópor
2 × 2 evőkanál víz
2 × 1 evőkanál étolaj
2 × 1/2 csomag sütőpor

Tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel és az olajjal, majd rászitálom a lisztet, a sütőport és a kakaót. Beleforgatom lazán a tojásfehérjét, és egy 24 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 180°C-on megsütöm. Két lapot készítek ugyanígy.


A töltelékhez:

680 g meggybefőtt (magozott) jól lecsepegtetve
3 evőkanál rum (vagy aroma)
10 dkg babapiskóta, gömbölyű, amit 4 fele tördeltem

A krémhez:

2 csomag tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás)
5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin (vagy vaj)





Pudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzákeverem a kristálycukrot, s hagyom kihűlni. Közben kevergetem, hogy ne bőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, majd hozzáadom a kihűlt pudingot. Beleforgatom a piskótadarabokat, a meggyet és a rumot, majd az így elkészült tölteléket rásimítom az alsó lapra. Befedem a másik lappal, s beteszem a hűtőbe dermedni. Csokimázzal bevonom a süti tetejét, s pár óra múlva gyönyörűen lehet szeletelni. 30 szelet lett belőle.
Nagyon finom és mutatós, merem ajánlani, próbáljátok ki! Jó étvágyat kívánok! :-)

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.