Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
60 dkg liszt
8 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
Krém:
3 csomag vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg margarin
20 dkg porcukor
7,5 dl tej
Máz:
25 dkg porcukor
fél citrom leve
3 evőkanál tej
2 evőkanál rum (vagy ízlés szerint rumaroma)
2 evőkanál hűtött, olvasztott margarin/vaj
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, aztán hozzáadjuk a kakaót, a vaníliás cukrot, a tojást, a tejet és a rumot. Ebből 3 egyforma cipót készítünk, és 35 × 40 cm-es tepsi hátulján 180°C-on 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejben a pudingot a vaníliás cukorral együtt megfőzzük, és hűlni hagyjuk. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémmel összevegyítjük. Megtöltjük a lapokat, az utolsó tetejére kerül a máz, ehhez a porcukrot, a citrom levét és a tejet fényesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot és a margarint, egy kicsit még kevergetjük, majd bevonjuk vele a tészta tetejét.
Gyorsan dolgozzunk, mert hamar köt a máz! Vigyázat, frissen a tészta törik! Egy éjszakára hűtőbe kell tenni, másnapra megpuhul.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
60 dkg liszt
8 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
Krém:
3 csomag vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg margarin
20 dkg porcukor
7,5 dl tej
Máz:
25 dkg porcukor
fél citrom leve
3 evőkanál tej
2 evőkanál rum (vagy ízlés szerint rumaroma)
2 evőkanál hűtött, olvasztott margarin/vaj
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, aztán hozzáadjuk a kakaót, a vaníliás cukrot, a tojást, a tejet és a rumot. Ebből 3 egyforma cipót készítünk, és 35 × 40 cm-es tepsi hátulján 180°C-on 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejben a pudingot a vaníliás cukorral együtt megfőzzük, és hűlni hagyjuk. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémmel összevegyítjük. Megtöltjük a lapokat, az utolsó tetejére kerül a máz, ehhez a porcukrot, a citrom levét és a tejet fényesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot és a margarint, egy kicsit még kevergetjük, majd bevonjuk vele a tészta tetejét.
Gyorsan dolgozzunk, mert hamar köt a máz! Vigyázat, frissen a tészta törik! Egy éjszakára hűtőbe kell tenni, másnapra megpuhul.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.