Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
Töltelékhez
1/2 l tej
20 dkg cukor
2 csg puncs ízű pudingpor
450 gr tejföl (20%-os)
½ dl rum
Elkészítése
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt,a rumot.
Jól kihabosítjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk.
Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22x34 cm). Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Légkeveréses sütőben 30 perc alatt sült ki,170 fokon.
A süteményt ,a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Készíthető más ízű pudingporral is.
Töltelékhez
1/2 l tej
20 dkg cukor
2 csg puncs ízű pudingpor
450 gr tejföl (20%-os)
½ dl rum
Tésztához
40 dkg liszt 1 tojás 25 dkg margarin 1 kávéskanál szódabikarbóna 10 dkg cukor 2 evőkanál kakaópor kevés tejföl az összeállításhoz |
Elkészítése
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt,a rumot.
Jól kihabosítjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk.
Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22x34 cm). Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Légkeveréses sütőben 30 perc alatt sült ki,170 fokon.
A süteményt ,a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Készíthető más ízű pudingporral is.
Forrás: https://www.facebook.com