Túrós csokis élvezet – mi odavagyunk érte!
Hozzávalók
20 dkg liszt
13 dkg vaj
7 dkg cukor
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg túró
2 tojás
10 dkg cukor
7 dkg fehér csokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítése
A cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaót egy tálba tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, amikor langyos a vajhoz keverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagot kiolajozott tepsibe öntjük.
A töltelék alapanyagait a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és elkavarjuk, majd belereszeljük a csokit is. A tésztára simítjuk és a félretett tésztát apróra vágjuk, csipkedjük és a tetejére szórjuk, hogy mindenhol befedje. 180 fokon sütjük 40 percen át, lehűtve szeleteljük.
A cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaót egy tálba tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, amikor langyos a vajhoz keverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagot kiolajozott tepsibe öntjük.
A töltelék alapanyagait a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és elkavarjuk, majd belereszeljük a csokit is. A tésztára simítjuk és a félretett tésztát apróra vágjuk, csipkedjük és a tetejére szórjuk, hogy mindenhol befedje. 180 fokon sütjük 40 percen át, lehűtve szeleteljük.
Forrás: http://ketkes.com