A Rigójancsi csodás finomság, amit mindenki szeret!


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók

Tésztához:

7 tojás
3 dkg kakaó
18 dkg porcukor
18 dkg dió
8 dkg zsemlemorzsa

Töltelékhez:
6 dl tejszín
6 dkg elsőrendű kakaó
15 dkg vaníliás porcukor
(2 cm-es vaníliarúd) szükséges hozzá

Bevonáshoz:

20 dkg cukor
1 dl víz
2 dkg kakaó
1 dkg vaj
1 —2 tojásfehérje
1 kávéskanál rum




Elkészítése


A tepsit zsírpapírral kibéleljük. A diót megdaráljuk, összekeverjük a morzsával, a megszitált kakaóval. Elkészítjük a piskótát,liszt helyett a morzsával és kakaóval összekevert darált diót használjuk.

Mérsékelt tűzön, lassan sütjük, kb : 20 —25 percig. Mielőtt a sütést befejezzük, meggyőződünk róla, hogy átsült e? Az átsült tésztát körülvágjuk, felületét enyhén meglisztezzük, és deszkára téve, a papírt óvatosan lehúzzuk róla. A kihűlt lapot szélességében kétfelé vágjuk.

Az egyik lapot melegítéssel felhígított baracklekvárral vékonyan áthúzzuk, és kakaó fondanttal leöntjük. Forró vízbe mártott késsel 6 centiméteres egyenlő négyzetekre vágjuk. A négyzeteket helyükön hagyjuk. A vaníliával eldörzsölt, átszitált porcukrot összekeverjük a kakaóval és együtt átszitáljuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a kakaós cukrot könnyedén belekeverjük. Rásimítjuk az egészben hagyott lapra, ráhelyezzük a bevont négyzeteket és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük