Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
1/2 kg eper vagy: málna, ribizli vagy más aromás gyümölcs,
15 dkg porcukor,
1 kávéskanál zselatin,
20 dkg tejszínhab,
Elkészítés
Fél kg tisztított epret, málnát, ribizlit vagy más aromás gyümölcsöt áttörünk (turmixgépben 1 perc). Levét elvegyítjük 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál – kevés langyos vízben felolvasztott zselatinnal – és 20 dkg keményre vert tejszínhabbal. A tortalapokat azonnal megtöltjük, és néhány szem gyümölccsel díszítjük. 1-2 órára jégre tesszük a tortát. Télen friss gyümölcs helyett gyümölcsízt, mirelit gyümölcsöt használhatunk a krém elkészítéséhez. Ha a gyümölcsíz túl sűrű, hígítsuk kevés befőtt- vagy narancslével, esetleg a gyümölcs jellegéhez illő likőrrel.
1/2 kg eper vagy: málna, ribizli vagy más aromás gyümölcs,
15 dkg porcukor,
1 kávéskanál zselatin,
20 dkg tejszínhab,
Elkészítés
Fél kg tisztított epret, málnát, ribizlit vagy más aromás gyümölcsöt áttörünk (turmixgépben 1 perc). Levét elvegyítjük 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál – kevés langyos vízben felolvasztott zselatinnal – és 20 dkg keményre vert tejszínhabbal. A tortalapokat azonnal megtöltjük, és néhány szem gyümölccsel díszítjük. 1-2 órára jégre tesszük a tortát. Télen friss gyümölcs helyett gyümölcsízt, mirelit gyümölcsöt használhatunk a krém elkészítéséhez. Ha a gyümölcsíz túl sűrű, hígítsuk kevés befőtt- vagy narancslével, esetleg a gyümölcs jellegéhez illő likőrrel.
Forrás: http://bidista.com