Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás
10 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
1 liter tej
4 evőkanál liszt
4 evőkanál + 4 evőkanál cukor
15 dkg vaj
10 dkg apróra vágott dió (a tészta tetejére)
Elkészítése:
Fél kg finomlisztet 10 dkg cukorral, 10 dkg zsírral, 1 kávéskanálnyi szódabikarbónával, 1 tojással és egy kevés tejjel összegyúrunk. A tésztát öt részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, és a lapokat a tepsi zsírral bekent hátlapján előmelegített sütőben, közepes lángon egyenként megsütjük. Egy liter tejet négy púpozott evőkanál finomliszttel és négy evőkanál cukorral péppé főzünk. Négy evőkanál cukrot barnára pirítunk, hozzáadunk 15 dkg vajat, összefőzzük, és még melegen a péphez adjuk. Jól kikeverjük. Ha langyosra hűlt, a lapokat megtöltjük vele, a tészta tetejét is megkenjük és megszórjuk a dióval, de csak másnap szeleteljük.
50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás
10 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
1 liter tej
4 evőkanál liszt
4 evőkanál + 4 evőkanál cukor
15 dkg vaj
10 dkg apróra vágott dió (a tészta tetejére)
Elkészítése:
Fél kg finomlisztet 10 dkg cukorral, 10 dkg zsírral, 1 kávéskanálnyi szódabikarbónával, 1 tojással és egy kevés tejjel összegyúrunk. A tésztát öt részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, és a lapokat a tepsi zsírral bekent hátlapján előmelegített sütőben, közepes lángon egyenként megsütjük. Egy liter tejet négy púpozott evőkanál finomliszttel és négy evőkanál cukorral péppé főzünk. Négy evőkanál cukrot barnára pirítunk, hozzáadunk 15 dkg vajat, összefőzzük, és még melegen a péphez adjuk. Jól kikeverjük. Ha langyosra hűlt, a lapokat megtöltjük vele, a tészta tetejét is megkenjük és megszórjuk a dióval, de csak másnap szeleteljük.
Forrás: http://bidista.com