Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
1 ek méz
1 tk szódabikarbóna
5 dkg vaj
30 dkg liszt
1 tojás + 1 sárgája
1 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
10 dkg porcukor
Krém:
8 dl tej
2 cs vaníliás puding
2 ek liszt
3 tojás sárgája
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 ek vanília aroma
Hab:
4 dl habtejszín
2 ek cukor
Tetejére:
porcukor
Elkészítés:
A tésztához a mézet a vajjal gőz fölött felolvasztottam, és hagytam kihűlni.Ezután a robotgép táljába öntöttem a szódabikarbónával kevert lisztet,és a cukrot,sót,tojásokat,aromát.A géppel tésztát gyúrok.
Kettőbe vettem a tésztát és kinyújtottam vékonyra.Szilikonnal bélelt sütőlapra tettem, és
180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem.
Hagytam kihűlni. Az egyik lapot kockára vágtam.A széleit utólag vágom egyenesre.
A krémhez a pudingport a liszttel és kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a tojássárgákat is. A többi tejhez öntöttem és sűrű krémmé főztem. Kihűtöttem.
A vajat a porcukorral és a vaníla aromával habosra kevertem, majd kis adagokban a kihűlt főtt krémmel is elkevertem.
Megkentem az egyik lapot a krémmel.
Szép egyenletesen eloszlattam.
Felvertem a tejszínhabot a cukorral. Rákentem a krém tetejére.
Ráhelyeztem a felkockázott lapokat sorban.
Kicsit lenyomkodtam.
Megszórtam porcukorral és a hűtőbe tettem.
Egy éjszakát hagytam pihenni