Felhő szelet


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
1 ek méz
1 tk szódabikarbóna
5 dkg vaj
30 dkg liszt
1 tojás + 1 sárgája
1 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
10 dkg porcukor

Krém:
8 dl tej
2 cs vaníliás puding
2 ek liszt
3 tojás sárgája
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 ek vanília aroma

Hab:
4 dl habtejszín
2 ek cukor

Tetejére:
porcukor





Elkészítés:

A tésztához a mézet a vajjal gőz fölött felolvasztottam, és hagytam kihűlni.Ezután a robotgép táljába öntöttem a szódabikarbónával kevert lisztet,és a cukrot,sót,tojásokat,aromát.A géppel tésztát gyúrok.
Kettőbe vettem a tésztát és kinyújtottam vékonyra.Szilikonnal bélelt sütőlapra tettem, és
180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem.
Hagytam kihűlni. Az egyik lapot kockára vágtam.A széleit utólag vágom egyenesre.
A krémhez a pudingport a liszttel és kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a tojássárgákat is. A többi tejhez öntöttem és sűrű krémmé főztem. Kihűtöttem. 
A vajat a porcukorral és a vaníla aromával habosra kevertem, majd kis adagokban a kihűlt főtt krémmel is elkevertem. 
Megkentem az egyik lapot a krémmel. 
Szép egyenletesen eloszlattam. 
Felvertem a tejszínhabot a cukorral. Rákentem a krém tetejére. 
Ráhelyeztem a felkockázott lapokat sorban.
Kicsit lenyomkodtam. 
Megszórtam porcukorral és a hűtőbe tettem. 

Egy éjszakát hagytam pihenni