Habos Raffaelló szeletek


Ajánld ismerőseidnek!



A tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:

0,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
7 evőkanál tejszínhab

A tetejére:

2 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor





A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőpor is, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük, és 25 percen át sütjük 180°C-on. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben, és a kész tésztát átlocsoljuk vele.

A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel, és vízgőz fölött felolvasztjuk. Eztuán a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot, és megkenjük vele a tésztát.

A tetejére a 2 dl tejszínhabot keményre verjük, és a krémre simítjuk. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral, és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, ezt követően már szeletelhető