Sajtos,tejfölös csirkemell rizzsel,zöldségekkel.


Ajánld ismerőseidnek!



60 dkg csirkemell filé

bors
1 dl tej
2 dl tejföl
1 ek étolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg reszelt sajt

A rizskörethez:
1 ek étolaj
1 bögre rizs
2 bögre víz

őrölt bors

Zöldségekhez:
40 dkg vegyes zöldség




Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, őrölt borssal megszórjuk.
Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát is, majd a csirkemelleket beletesszük.
1 óra hosszat pácoljuk, közben megfordítjuk a szeleteket.
190 fokra melegített sütőben alufóliával lefedve pároljuk, majd a fóliát levéve ráreszeljük a sajtot, és további 15 percig sütjük, míg a sajtnak szép színe lesz.

A köret készítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felhevített olajon kissé felforrósítjuk, kevergetjük. Sóval, borssal meghintjük.
A vizet felforraljuk, és ráöntjük.
Fedő alatt pároljuk, majd 200 fokra előmelegített, de lekapcsolt sütőbe betesszük, ahol szépen készre dagad a fedő alatt.

A zöldségféléket kevés olívaolajon megpároljuk, sóval megszórjuk.