Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
a tésztához
10 dkg margarin,
20 dkg finom liszt,
8 dkg porcukor,
egy csipetnyi sütőpor,
1 db tojás
a töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
3 evőkanál cukor,
2 pohár tejföl
, 25 dkg kimagozott meggy,
az öntethez: fél liter meggykompót lé,
2 csomag tortazselé
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük.Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 fokon. A meggyléből, a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.
Forrás: http://blog.xfree.hu