Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
a krémhez:
500 ml krémsajt
500 ml tejszín
porcukor 50 gr
1 evőkanál nescafé
1 boríték zselatin granulátum (10 g)
a máz:
200 g étcsokoládé
200 g tejszín
3 evőkanál olaj
1 evőkanál rum aroma
Elkészítés:
a fehérjét keményre felverem , menet közben adom hozzá a cukrot is .majd a lisztet, sárgákat , kakaót is beleforgatom óvatosan . egy közepestől kicsit nagyobb tepsibe megsütöm 180 fokon 24 - 30 perc alatt .
a krémhez a tejszínt a cukorral keményre felverem , hozzáadom a krémsajtot,
a zselatint kevés vízben feloldom melegítve, s hagyom egy kicsit hűlni , majd a tejszínhez keverem .
a csokimázhoz a csokit felolvasztom gőz felett a tejszínnel együtt, belekeverem az aromát, pici olajat .
összeállítása :
a tésztát lerakom , megkenem a krémmel, bevonom a csokimázzal, majd a maradék krémből
" rózsát " készítek a tetejére .