Puncsos krémes


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók
Lapokhoz:
• 10 dkg porcukor
• 2 tojás sárgája
• 5 dkg zsír
• 20 dkg liszt
• fél cs sütőpor
• kevés tejföl

Középső laphoz:
• 6 tojás
• 20 dkg porcukor
• 10 dkg darált dió
• 8 dkg liszt
• 1 kk őrölt kávé
• 1 kk kakaópor
• 1 késhegynyi sütőpor

Krémhez:
• 2 cs rumpuncs ízű pudingpor
• 5 dl tej
• 15 dkg porcukor
• 20 dkg vaj

Mázhoz:
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 ek olaj
• 5 dkg fehér csokoládé
• 1 tk olaj





• Elkészítése:
• A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd két lapot sütünk 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
• A középső réteghez a tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos habverővel 8 perc alatt és a többi hozzávalót fakanállal beleforgatjuk lazán. Kivajazott, kilisztezett 25*39 cm-es tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
• A krémhez a pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A kihabosított vajjal jól kikeverjük.
• Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rá a középső tésztalap, rá a krém ,majd befedjük a második lappal.
• Csokimázzal bevonjuk, amit mikróban felolvasztunk. Alul az étcsokoládéval vonjuk be, majd a fehér csokoládét hosszában, csíkokban rácsurgatunk. Egy vékony, hegyes kés segítségével mintákat rajzolunk bele.
• Hagyjuk megdermedni, majd másnap szeletelve tálaljuk