Rigójancsi


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
7 tojásból készült csokoládétorta-alap, amit nagyobb tepsiben sütünk meg, hogy csak ujjnyi vastag legyen. Amikor kihűlt, kettévágjuk.

Töltelékhez:
8 dl tejszín
6 dkg kakaó
12 dkg vaníliás cukor
1 csapott evőkanálnyi zselatin

Bevonathoz:
30 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból készült fondan vagy 3 dkg kakaóból 3 dkg cukorral főzött, 3 dkg vajjal elkevert csokoládémáz.





A tejszínt - amit előbb pár óráig jégen vagy jó hideg helyen tartottunk - habüstben vagy porcelántálban kemény habbá verjük, és közé keverjük a kevés vízben feloldott, átszűrt zselatint. Két jó kanálra valót félreteszünk belőle. A kakaót összekeverjük 12 dkg vaníliás cukorral, és azt lassanként a tejszínhabhoz keverjük. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, erre 1/2 cm vastagságban rákenjük a fehéren hagyott tejszínhabot. A másik lap tetejét a csokoládémázzal bevonjuk. 5 cm-es kockákra vágjuk, a krém tetejére fektetjük, s vizes késsel a kockák irányában végigvágjuk. Fogyasztásig hideg helyen tartjuk.