PUNCSOS MÉZES



Ajánld ismerőseidnek!



Tészta:
• 50 dkg liszt
• 6 dkg margarin
• 16 dkg porcukor
• 2 tojás
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 4 evőkanál méz
• 1 dl tejföl
Ezekből tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk. A mézet folyékony állapotban kell a tésztához adni. A lapokat kb. 30-40 cm nagyságúra és 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a gázsütő tepsijében sütjük meg.

Krém:
• 6 dl tej
• 2 csomag puncs pudingpor
• 25 dkg margarin
• 25 dkg porcukor


 Elkészítés:

A tejet a pudingporral megfőzzük és hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük. Ha a puding kihűlt, a margarinnal összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot. Megkenjük lekvárral, megint lap, majd a krém másik fele, és végül az utolsó lap.
A tetejére:
• 3 dl tejszínt habfixálóval felverünk, és a sütire simítjuk