Részeg szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Tészta:
• 30 dkg cukor
• 6 tojássárgája – ezt jól kikavarjuk, majd fokozatosan hozzáadunk
• 1 dl szódavizet
• 1 dl fehérbort
• 2 evőkanál kakaót
• 1 csomag sütőporral elkevert 20 dkg lisztet
Sütőpapírral kibélelt tepsiben (25 × 35 cm) megsütjük úgy, hogy előtte megszórjuk még 5 dkg darabos dióval is.

Krém:
• 4 tojássárgája
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 evőkanál liszt (helyettesíthető fél csomag vaníliás pudinggal)
• 3 dl tej – ebből sűrű krémet főzünk
• 20 dkg margarint kikavarunk
• 15 dkg porcukorral
A kikavart margarint hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez, és ezt rákenjük a kihűlt tésztára.



Hab:
• 4 tojásfehérjét
• 1 csomag vaníliás cukrot
• 20 dkg porcukrot felverünk gőz fölött jó keményre
Ha kész, a krém tetejére kenjük. Tetejére csokidarát, vagy csokireszeléket szórunk.

Én van amikor a tojásfehérjehab helyett felvert Hulala tejszínhabot teszek a tetejére. A tésztájában nem kell tojásfehérje, és a bort is lehet helyettesíteni mással (pl. vízzel). Jó étvágyat! –