Tojással és kolbásszal töltött fasírt.


Ajánld ismerőseidnek!




A vagdalthoz:
80 dkg darált sertéshús
4 db szikkadt zsemle
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma

őrölt fekete bors
pirospaprika
A töltelékhez:
6 db tojás
1 szál paraszt kolbász
piros, sárga, zöldpaprika

A kenéshez:
1 db tojás
csipet liszt
étolaj




Előkészítés: 
A hagymákat apróra vágjuk. 6 tojást megfőzünk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekbe vágjuk.

Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk, és ráfektetjük a kolbászt, mellé a főtt tojásokat. Előzőleg a tojások végeit vágjuk le, így jobban illeszkednek egymáshoz. Rátesszük a paprika szeleteket A téglalap oldalait hajtsuk fel, és nyomkodjuk össze. Tegyük kiolajozott tepsibe úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Egy tojást keverjünk el egy csipet liszttel és kenjük meg a fasírtot. Előmelegített sütőben, 160 fokon, k.b. 1 óra alatt megsül.